2400 kg "Salgsklokke" til ISS

20. oktober ble verdens største salgsklokke innviet i hovedkontoret til ISS i gamle Kværnerhallen i Oslo. Dette var slutten på et spennende oppdrag som startet med en telefonsamtale for 2 år siden.

Morten Olsen-Nauen intervjues av Hans John Øiestad og Jan Bjørneboe under avdukingen

- Dette er en klokke som skal benyttes til å feire salg og seiere hos ISS Norge, i følge konsernsjef Hans john Øiestad.

Da Øiestad kontaktet Olsen Nauen Klokkestøperi AS for to år siden var daglig leder Morten H. Olsen-Nauen sikre på at Øiestad tok feil av klokkens størrelse:

- Jeg tror jeg brukte rundt fem minutter i vår første telefonsamtale på å overbevise ham om at han burde kjøpe en av våre vanligste salgsklokker, skipsklokker på 140-215 mm, men han insisterte på at han skulle ha en på ca 150-170 cm i diameter. Til slutt skjønte jeg at han var ute etter noe større enn det vanlige.

ISS opererer innen en rekke områder, som renhold, eiendom, sikkerhet og facility management.

- Vi får stadig telefoner fra bedrifter som ønsker salgsklokker. Vanligvis er klokkene 17 cm i diameter og veier rundt 3 kg. Denne er 158 cm i diameter og veier 2.400 kg, forteller Olsen-Nauen som er sjette generasjon som drifter familiebedriften som ble etablert i 1844.

Er du interessert i en salgsklokke? Se våre skipsklokker her.

Klokken er kun forbigått i størrelse av to klokker som henger i Oslo rådhus og en klokke i Nidarosdomen.

Øiestad forteller om bakgrunnen for ønsket om den gedigne klokken:

- Vi holder til i den 170 år gamle Kværnerhallen i Kværnerbyen. Det er et stort bygg, der det er høyt under glasstaket. Da vi flyttet inn der gikk jeg rundt i bygget og blant annet innom salgsavdelingen. Der hang det en liten salgsbjelle som så ganske stusselig ut på veggen. Han forteller at dette, kombinert med utfordringer i forbindelse med utsmykning i de store lokalene, gjorde at tankene begynte å kverne rundt en idé om å gå til anskaffelse av en stor klokke.

Klokken, som nå henger i lokalene i gaten med det passende navnet Smeltedigelen, skal ikke bare benyttes til å markere nye salg.

- Den skal også benyttes til å feire de mange seierne vi har i ISS. Det er en organisasjon med mange ansatte som fortjener å feires, sier Øiestad.

Olsen Nauen Klokkestøperi AS takker for oppdraget og gratulerer ISS Norge med hva som utvilsomt må være verdens største salgsklokke!

Innlegget er basert på en artikkel tidligere publisert i Vestviken24.no.

Besøk våre produktsider for å se alle våre skipsklokker, gårdsklokker, m.m.