6. desember: Åpen omvisning i Klokkestøperiet

VI GJENTAR SUKSESSEN!
Onsdag 6. desember har du igjen mulighet til å få et nærmere innblikk i driften hos Olsen Nauen Klokkestøperi, Norges eneste klokkestøperi og Tønsbergs eldste bedrift. Det vil bli noe for enhver smak, og vi kan garantere at du lærer noe nytt, ser noe interessant, og hører en artig historie!

Omvisningene vil foregå i samlede grupper, både i klokkemuseet og i klokkestøperiet, det er derfor viktig å møte presis. Oppmøte er i klokkemuseet på Nauen gård, Åshaugveien 170, 3157 Barkåker. (Se oppmøtetider og priser under "Tidsplan" eller besøk vår arrangementsside på Facebook.

Vil du vite litt mer om hva du får høre og se?
- Er du teknisk interessert vil du f.eks. lære litt om hvordan en bronseklokke blir støpt og produsert, og hvorfor klokkebronse er det eneste metallet som gir god lyd
- Er du historisk interessert vil du få lære litt om klokkenes lange historie
- Er du interessert i lokalmiljøet vil du lære litt om historien bak Tønsbergs eldste bedrift og Norges eneste klokkestøperi
- Du vil få se både klokkemuseet og klokkestøperiets produksjonslokaler
- Er du interessert i å kjøpe bitte små eller litt større klokker i julegaver, har vi hyllene fulle! Husk kontanter eller Vipps!

Disse vil ta deg godt i mot
- Vår engasjerte guide Tom Ludwigsen, bl.a. profilert TønsbergGuide, reiseleder for Aktive Fredsreiser og Sør Vest reiser i Stavanger, autorisert nasjonalparkvert i Færder Nasjonalpark, og mye mye mer!
- 5. generasjon og pensjonert klokkestøper Ole Christian Olsen Nauen
- 6. generasjon, aktiv klokkestøper og daglig leder Morten Olsen-Nauen

Spørsmål om arrangementet kan rettes til museum@klokkestoperi.no

TIDSPLAN

Første omvisningsgruppe:

Oppmøte klokken 16:45-17:00. Omvisningen varer til ca klokken 18:30.

Andre omvisningsgruppe:

Oppmøte klokken 18:45-19:00. Omvisningen varer til ca klokken 20:30.

Priser:

Inngangsbillett kjøpes i døren. (Kun Vipps eller kontanter!)
- Voksne kr 100,-
- Skolebarn (6-15 år) 50,-

Salg:

Ulike småklokker, skipsklokker og gårdsklokker selges fra museumsbutikken før og etter omvisningen. Kanskje en fin julegave? (Vi tar kun Vipps og kontanter).

Har du ikke mulighet denne gangen? Eller ønsker du å få oppdateringer om hva som skjer hos oss? Lik oss på Facebook for å få informasjon om dette og kommende arrangementer.